logo

  Home   Techniek   Werk   Workshops   Media   Exposities   Contact
                  

Logo

 
De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is het stoere domein van Ellen Kuijl. In deze smederij werkt Ellen aan haar creaties. Creaties die passen bij de authentieke sfeer van de oude smederij en creaties die iets zeggen over Ellen.

Ellen Kuijl

  
Workshop Glasfusing

Ellen Kuijl organiseert regelmatig workshops Glasfusing in haar atelier AKWAABA.
 
Zelf werken met Fusing glas
 
Je maakt onder professionele begeleiding een schaal of een lamp met fusing glas (Artista). Het is ook mogelijk om in overleg een andere, vrije vorm te fusen. In het atelier kun je uit diverse inspirerende ontwerpen kiezen of je kunt een eigen ontwerp meenemen.
 
Moza´ek maken
 
Met stukken gekleurd glas maak je een moza´ek voor de schaalvorm (25x35cm) of hangobject (25x35cm) of voor de lampvorm (30x25cm). Houd bij het maken van een eigen ontwerp rekening met deze maten!

    

Schaal of lamp
 

Dit moza´ek van glas wordt twee keer gestookt, eenmaal om de stukjes glas aan een onderplaat te fusen (smelten) en eenmaal om deze vervolgens op een mal te laten slumpen (zakken) voor de uiteindelijke vorm van de schaal of de lamp. Een stook duurt 24 uur, de werkstukken kun je na ongeveer een week kant-en-klaar ophalen bij Atelier AKWAABA.

Foto3
 

Kinderen en studenten
 

Studenten van de kunstacademie mogen hun eindexamenstuk bij mij maken of kunnen eventueel stage lopen. Tevens organiseer ik workshops voor kinderen. Vooral voor kinderpartijtjes is mijn atelier populair. De duur is meestal 3 uur en de kinderen maken een hangobject of een schaaltje van 18 x 18 cm. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Heeft u een ZandvoortPas of HaarlemPas dan krijgt u 50% korting op de workshop Glasfusing.


Vormgeving en creatief Looking Out
Tekst MOS
Made by Web-4-all                                                                                                Last update 05-09-17