logo

  Home   Techniek   Werk   Workshops   Media   Exposities   Contact
                   glas    glas-metaal     sieraden    diversen    video    CV

Logo

 
De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is het stoere domein van Ellen Kuijl. In deze smederij werkt Ellen aan haar creaties. Creaties die passen bij de authentieke sfeer van de oude smederij en creaties die iets zeggen over Ellen.

Ellen Kuijl

  
Sieraden

  

  

Dichroic glas
 
Voor haar sieraden gebruikt zij het bijzondere dichroic glas. Het dichroic glas heeft daarbij een extra dimensie doordat het in zichzelf al een veranderende weerkaatsing van lichtinval kent. Een vanzelfsprekende keuze van Ellen Kuijl om in haar sieraden voor dit type glas te kiezen. Lichtinval verandert door beweging en het sieraad leeft intens.

 

Beelden ontstaan direct
 
Tribale motieven en geometrische basisvormen geven gestalte aan de sieraden van Ellen. Overigens zonder ooit een schets te maken. De beelden ontstaan direct uit het snijden van het glas of uit de kleur van een glasplaat.
 
Fascineert en inspireert
 
De kleuren en het licht van Afrika zorgen voor een onuitputtelijke bron van inspiratie en helpen Ellen om een schouwspel te creŽren dat fascineert en inspireert. Deze kleuren en dit licht horen bij Ellen.


Vormgeving en creatief Looking Out
Tekst MOS
Made by Web-4-all                                                                                                Last update 13-07-17